Türkiye’de çoğu kişi sütü böyle içiyor: Bu hata faydalarını sıfırlıyor

Sütün Sağlık İçin Önemi ve Doğru Tüketimi

Süt, insan vücudunun gelişimi ve bakımı için gerekli temel besin maddelerini içeren büyük öneme sahip bir besindir. Yüksek kaliteli proteinler içeren süt, özellikle kazein ve peynir altı suyu proteinleri sayesinde doku onarımında ve büyümede önemli rol oynar.

Aynı zamanda kalsiyum açısından zengin bir kaynak olan süt, sağlıklı kemiklerin ve dişlerin korunmasına yardımcı olur. Kalsiyumun yanı sıra D vitamini, A vitamini, riboflavin (B2) ve B12 vitamini gibi hayati öneme sahip besin maddelerini içeren süt, kas kasılması ve sinir fonksiyonu gibi biyolojik süreçlerde de kritik bir rol oynar.

Sütün dengeli bir diyette vazgeçilmez bir gıda olmasına rağmen, doğru şekilde tüketilmediğinde sağlık yararlarından tam anlamıyla faydalanılamaz. Sütün üstünde oluşan kaymak tabakasının yenilmemesi bu faydaların azalmasına neden olabilir.

Üstünde oluşan katman sütün vücuda sağladığı faydaları azaltabilir

Sütü ısıttığınızda oluşan laktalbümin adı verilen protein tabakasının çıkarılmaması uzmanlar tarafından önerilir. Bu tabakanın çıkarılması sadece tadı etkilemekle kalmaz, aynı zamanda sütün sağlık açısından sağladığı faydaları da azaltabilir. Eğer bu tabakadan rahatsızlık duyuyorsanız, sütü iyice karıştırarak proteinin sıvıya karışmasını sağlayabilirsiniz. Böylece, sütün tüm faydalarından tam anlamıyla yararlanabilirsiniz.

Related Posts

Aşırı sıcaklarda kalp krizi riski artıyor

Prof. Dr. Emre Durakoğlugil, yaz aylarında artan sıcaklıkların kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Durakoğlugil, sıcak havaların kalbin iş yükünü önemli ölçüde artırdığına vurgu yaparak, “Bu durum kalp krizlerini tetikliyor, özellikle risk grubundaki kişiler için tehlike çanları çalıyor” dedi.

Yaz aylarında kalın giyinmek ‘pişik’ riskini artırıyor

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte kalın kıyafetler giymeye devam edenlere, Dermatolog Dr. İnci Deniz İnanç’tan önemli bir uyarı geldi. Dr. İnanç, yaz aylarında kalın ve sentetik kıyafetlerin “pişik” riskini artırdığını söyledi.

6 ayda 30 kilo verdi, hikayesi herkese ilham oldu

Ankara’da lise öğrencisi 17 yaşındaki Mahmut Baloğlu 6 ayda 30 kilo vererek 163 kilodan 133 kiloya düştü. Prof. Dr. Mehmet Boyraz, Türkiye’de her 8-10 çocuktan 1’inin obez olduğunu, her 5 çocuktan 1’inin fazla kilolu olduğunu belirtti.

Kendinizi yorgun ve halsiz mi hissediyorsunuz? İşte nedeni

Modern yaşamın temposunun, yorgunluk ve halsizlik gibi şikayetleri yaygınlaştırdığını belirten Prof. Dr. Murat Baş, bu belirtilerin altında magnezyum eksikliğinin yatabileceğini anlattı.

Sosyal hayatı mahveden hastalık: Balık Kokusu Sendromu

Prof. Dr. Zeynep Ocak, “Balık kokusu sendromu sosyal hayatı bitiriyor, kişinin dışlanmasına ve yalnızlaşmasına neden oluyor” dedi.

TTB Aile Hekimliği Kolu Başkanı Dr. Kırımlı: ‘Et tüketin önerisi yapamıyoruz’

Dr. Emrah Kırımlı, ekonomik krizle birlikte özellikle çocukların yeterli protein tüketemediğine dikkat çekti.

vozol