TESK’ten Kurban Bayramı açıklaması: ‘Ben kasabım’ diyenler…

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu: Kurban Kesiminde Hijyen ve Profesyonellik Önemli

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramı öncesi yapılan kurban kesimlerinde hijyen ve profesyonellik önemine vurgu yaptı. Palandöken, kurban kesimlerinde yerel yönetimlerin ve veteriner hekimlerin denetimi altında olması gerektiğini belirterek, vatandaşların sağlık açısından riske atılmaması gerektiğini ifade etti.

‘Profesyonel Kasaplar Yer Almalı’

Palandöken, geçen yıl ülkemizde 850 bin büyükbaş ve 2.8 milyon küçükbaş kurban kesimi yapıldığını söyledi. Bu yıl da benzer bir kesim beklenirken, vatandaşların rahat bir şekilde ibadetlerini gerçekleştirebilmeleri için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti. Palandöken, kurban kesimlerinin profesyonel kasaplar tarafından yapılması gerektiğini ve modern ekipmanlarla desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

‘Randevulu Kesim Sistemleri Yaygınlaştırılmalı’

Palandöken, yerel yönetimlerin kurban kesimini hizmet olarak yapması gerektiğini vurgulayarak, kesim alanlarında temel ihtiyaçların eksiksiz karşılanması gerektiğini belirtti. Kesim işlemlerinin sertifikalı ve işin ehli kişilerce yapılması gerektiğini ifade eden Palandöken, bu sayede hem hayvanların acı çekmesinin önleneceğini hem de sağlık ve hijyen standartlarının sağlanacağını dile getirdi.

TEMENNİLERİMİZ KURBAN BAYRAMINIZIN HAYIRLARA VESİLE OLMASIDIR!

Related Posts

İstanbul Havalimanı, Avrupa’nın zirvesinde

İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1529 uçuşla nisan ayında Avrupa’nın en yoğun havalimanı olarak kayıtlara geçti.

Telefon ve internet tarifelerinde yeni dönem! e-Devlet’te devreye alındı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, vatandaşların, telefon ve internet tarifelerini karşılaştırabilmesini sağlayan yeni hizmeti e-Devlet üzerinden devreye aldıklarını bildirdi. Bakan Uraloğlu, “Mobil telefon, sabit internet ve telefon tarifeleri tek bir platform üzerinden kıyaslanabilir hale geldi” dedi.

Başkentten ihracat 4 ayda 4,6 milyar dolara ulaştı

Ankara’dan bu yılın ocak-nisan döneminde yapılan ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,4 artarak 4 milyar 568 milyon 4 bin dolara yükseldi.

Borsadaki kayıp 40 günde 1,5 trilyon lira oldu

19 Mart ve sonrasıyla başlayan olaylar neticesinde Borsa İstanbul BIST 100 endeksindeki kaybın 40 günlük bilançosu 1,5 trilyon lira oldu.

ABD’de tarım dışı istihdam beklentilerin üzerinde geldi

ABD’de tarım dışı istihdam nisanda 177 bin kişi artarak beklentilerin üzerinde gerçekleşirken, işsizlik oranı değişmeyerek yüzde 4,2 oldu.

Karşılıksız çekler nisan ayında iki katına çıktı!

Nisan ayında karşılıksız çeklerde sert bir artış yaşandı. Bir ay içinde iki katına çıkan karşılıksız çek adedi, son dört ayın zirvesine ulaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir