Tüm otel ve restoranlar “az tehlikeli” sınıfındaymış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı: Otel ve Lokantalar Az Tehlikeli Sınıfta

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yayımladığı işyeri tehlike sınıfları listesine göre, her türlü otel ve lokantalar “az tehlikeli” sınıfta yer alıyor. 2012 yılında yürürlüğe giren 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması için işveren ve çalışanların görevlerini belirliyor.

Kanuna göre, işyerleri üç grupta sınıflandırılıyor: “az tehlikeli”, “tehlikeli” ve “çok tehlikeli”. Bu sınıflandırma, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyonun görüşleri doğrultusunda belirleniyor. Son toplantıda, otel ve lokantaların “az tehlikeli” sınıfta olduğuna karar verildi.

Çalışma Bakanlığı tarafından yayımlanan işyeri tehlike sınıfları listesine göre, otel ve lokantaların tamamı “az tehlikeli” sınıfta. Restoran hizmeti veren ile vermeyen veya pansiyon ile otel arasında ayrım bulunmuyor.

Aynı durum lokantalar için de geçerli. Dondurmacı veya seyyar yemek servisi yapan lokantalar ile yüksek kapasiteli restoranlar arasında ayrım yapılmıyor. Tümü “az tehlikeli” sınıfına dahil ediliyor.

Yüksek kapasiteli restoranlarda basınçlı kaplar ve elektrikli cihazlar kullanıldığı için yangın tehlikesi bulunuyor. Çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde belirli sağlık personeli görevlendirilmesi zorunludur.

İşverenler, çalışanlarına sağlık ve güvenlik riskleri, koruyucu tedbirler, ilk yardım, acil durumlar, afetler ve yangın mücadelesi konularında bilgi vermekle yükümlüdür. Çalışanların iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini alması ve mesleki eğitim gerektiren işlerde eğitim almış kişileri istihdam etmesi gerekmektedir.

“Marmara Denizi’ni Kurtarmak için 1 Milyar Dolar Gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk

Related Posts

Bayram ikramiyesi 10 bin lira oldu: Maaşlara da zam geldi

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan TÜPRAŞ’ta, Kocaeli, İzmir, Kırıkkale ve Batman rafinerilerinde çalışan 4 bin işçi için yapılan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Yılbaşında başlayan ve sendika ile işveren …

Alaattin Aktaş: Nihat Zeybekci’nin açıklamaları Bakan Şimşek ve TCMB’ye açık bir mesaj mı?

Alaattin Aktaş: Nihat Zeybekci’nin açıklamaları Bakan Şimşek ve TCMB’ye açık bir mesaj mı?

SGK uzmanından emekliye iyi, asgari ücretliye kötü haber: Temmuz zammı senaryosunu açıkladı

Nisan ayı enflasyonu bu haftanın başında açıklandı. Emekli ve memur için de önemli olan enflasyon oranıyla beraber yeni zamlar hesaplanmaya başlandı. SGK uzmanı Özgür Erdursun, emekli maaş zammı için net rakam verirken, asgari ücret zammı için kötü haberi duyurdu.

Çin’den şaşırtan faiz kararı

Çin Merkez Bankası ABD ile müzakere haberlerinin ardından faiz indirimine gitme kararı aldı. ABD ile artan ticaret savaşında ekonomik istikrarı sağlamak amacıyla ara politikası tedbirleri açıkladı.

Merkez Bankası zam listesini açıkladı: Hangi kalem ne kadar zamlandı?

TCMB, Nisan Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu’nu yayımladı. Rapora göre, yıllık enflasyon enerji ve temel mal gruplarında artarken, diğer gruplarda düşüş kaydetti. Aylık bazda fiyat artışıyla öne çıkan gruplar enerji ve temel mal oldu. Enerji grubu fiyat …

Bakan Kacır duyurdu! OSB Lojman projesinde ilk harç

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için lojman uygulamasını ilk kez Manisa’da hayata geçirdiklerini belirterek, “Geliştirdiğimiz bu yeni modelle barınma ve ulaşım gibi temel gereksinimlerin yanı sıra sosyal donatı alanları, spor tesisleri, çocuk oyun alanları, eğitim ve kreş imkanlarıyla çalışanlarımız ile ailelerinin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayabilecek bütüncül bir yaşam alanı inşa edeceğiz. Şehirleşme planları ve yerel mimariyle uyumlu şekilde inşa edilecek, mülkiyeti OSB’ye ait olacak modern yaşam alanlarından, çalışanlarımız yaşadıkları şehirlerdeki kira bedelinin yaklaşık üçte biri oranında sembolik bir kullanım bedeli ödeyerek faydalanabilecek.” dedi.